top of page

Mars Nyhetsbrev fra PortugalDet siste året vi bodde i Monterrey, Mexico kom det et ektepar for å åpne en Ungdom i Oppdrag base i byen, vi ble gode venner og hjalp hverandre i misjonstjenesten i byen. Vi har holdt kontakten siden og da de skulle sende elevene fra en av skolene deres på praksis til Spania, spurte de om de ikke også kunne komme noen dager til Portugal for å hjelp oss i arbeidet her nede.

I slutten av januar fikk vi dermed besøk av et team på fire – Elias, Evelyn, Cassandra og Max. De var en del av «Bibelsk Sjelesorg/Rådgivningsskolen», og de 10 dagene de var med oss delte de Guds Ord i en lokal menighet både på ungdomsmøte og søndagsmøte, de var med ut på skolene hvor de underviste for ungdommene, samtidig var de med oss på de ukentlige samlingene hjemme hos oss. Siden en stor del av denne skolens fokus er samtale med mennesker, var de også på hjemmebesøk hos flere familier som vi kjenner i området, det ble gode samtaler og bønn for hverandre.

Det var også god oppmuntring for oss som er i startfasen av et nytt arbeid, de brukte tid med oss, ba for og med oss, kom med oppmuntrende ord til oss. Vi tok også noen dager der vi dro til stranda eller andre steder for å bruke tid med Gud, be sammen og styrke hverandre. Alt i alt en flott opplevelse og mye god meksikansk mat ble det også.


Vårt prosjekt er mennesker…

TID TIL DE RUNDT OSS

Det hender av og til at vi får spørsmål om hvilke prosjekter vi har som misjonærer, og da tenkes det ofte på hvilke aktiviteter vi holder på med, møter, hjelpearbeid osv. Vårt prosjekt er ikke først og fremst en spesfikk aktivitet – vårt prosjekt er mennesker.

Vi kan kanskje ikke rapportere om store møtekampanjer, hjelpearbeid som gir mat og klær til x antall mennesker per uke, men vi kan fortelle at vi møter mennesker som lengter etter å bli sett, hørt og elsket - på de minst tenkelige steder.

En tur på lekeplassen med Kevin og Michaella førte til en samtale med foreldrene til en liten gutt, et ektepar fra Tsjekkia som ikke har bodd her lenge og ganske raskt fortalte oss hvordan de følte seg så ensomme her nede. Det er jo enkelt å gjøre noe med – så uka etter hadde vi de på besøk hjemme hos oss til middag og ungene lekte fint sammen. På samme middag hadde vi besøk av to basketspillere fra det lokale laget. Noen uker senere på matbutikken sier vi ja takk til en gratis smaksprøve på kaffe - 2 minutter senere renner tårene ned på kinnet hans mens han deler om hvor høyt han elsker barna sine, utfordringene som pappa og et ønske om å gi dem noe han selv aldri hadde.

Hvis vi har tid til å stoppe opp litt i våre travle hverdager, så møter vi mennesker rundt oss som vi kanskje aldri vil sett hvis vi ikke hadde tatt tid til å stoppe opp litt. Mennesker som lengter etter felleskap, kjærlighet og noen som tar seg tid til å stoppe opp litt. De to viktigste misjonsstrategiske redskaper vi har her nede er kaffekopper og spisestuebordet – prøv det du også og jeg er sikker på at store og små mirakler vil skje. Spesielt hvis vi tørr å invitere noen som vi ikke kjenner godt fra før inn.


STÅ MED OSS I BØNN

Hvis vi måtte velge kun en ting vi kunne gjøre, så måtte det bli å be til Han som har all makt i himmel og på jord. Vi tror at bønn kan utrette langt mer enn det vi er kapable til i egen kraft og ønsker derfor at det skal være vårt hovedfokus og vi vil gjerne ha deg med på bønnelaget.

  • Be om at vi skal få frimodighet til å dele Jesus med mennesker, uten menneskefrykt og i lydlighet til Han.

  • Be om Guds ledelse i hverdagen og i de større valg.

  • Be for Portugal.

  • Be for barna, for barnehage og skoleplasser, for venner og språkkunnskap.

  • Be for vennene våre og naboene – at de må se Gud gjennom oss.

  • Be og takk for at Gud forsørger oss.


«Ha din lyst og glede i Herren, så gir han deg alt ditt hjerte ber om!» Salme 37:4


Med ønske om Guds rike velsignelse..

Sara, Torbjørn, Johan Diego, Michaella og Kevin


Telefon: +351 938 393 227

E-post: tobytande@gmail.com

Adresse: Praça de Alfarrobeira n. 1, 6 dto, 8000-502 Faro

Konto: 81501354597

Vipps: 48183031

Comments


bottom of page