top of page

Misjonsnytt fra Portugal–November


Hei kjære venner der hjemme i Norge, vi håper og ber om at dere alle skal ha det godt både når det gjelder helse og frelse. Det er virkelig et annerledes år for hele verden, men takk at Herren er den samme selv om det stormer omkring.


Vi har det alle bra og de faste og vanlige aktiviteter og fellesskap går enn så lenge som tidligere. Det vil si at vi samles en gang i uka og er på 4 forskjellige skoler. Her i Portugal så kommer det jo også stadig nye direktiver i forbindelse med Covid-19, og vi prøver bare å følge med fra dag til dag på hva som vi kan og ikke kan gjøre. Per i dag så er det mindre smitte her i sør Portugal enn det er lenger nordover, men vi må bruke munnbind på butikker, skoler osv. Det er også slik at det ikke skal være mer enn 5 personer samlet, men her er det veldig mye usikkerhet rundt reglene og hvordan dette skal utføres i praksis, da skoler og andre arrangementer har mange flere samlet. Men vi får passe på oss selv og andre og prøve å følge med på det som skjer. Vi føler oss trygge og vet vi har en Far som ser etter oss alle.


Vi ber om at Gud må lede oss og bruke oss, også prøver vi å lytte for å gå i hans gjerninger. Torbjørn har de siste månedene fått mange kontakter i fotball, basket og surfemiljøene her nede gjennom å fotografere. Spesielt i fotballverden, der jeg er med som klubbfotograf for Olhanense. Det er per nå ikke noe lønnet arbeid, men frivillig. I den forbindelse blir jeg litt kjent med fotballspillerne og jeg har samtalt litt med Caleb fra Brasil, som er en kristen, om å starte opp en «Atleter for Kristus» gruppe. Det synes han var veldig interessant,og vi er blitt enige om å be og ta en prat nå snart for å se på mulighetene for å starte et slikt arbeid.


I oktober var jeg også og prekte på en menighet i Albufeira hvor det er flere fra Ungdom i Oppdrag som holder til, vi var på kaffe hos lederne for Ungdom i Oppdrag og de inviterte oss til å be over å være med på deres første DTS (Disippel Treningsskole) som skal starte opp i mars neste år. Dette virker spennende, og vi ber om at Gud må lede oss og vise oss om dette er noe vi skal være med på.


Ellers gjennom fotograferingen, knytter jeg stadig nye kontakter og vennskap og det blir mange gode samtaler og muligheter til å fortelle litt mer om hvorfor vi er her nede. Vi ber om at dette også skal kunne bli en mulighet for å dele Jesus, samtidig som jeg ser på mulighetene til å tjene noen kroner og spe på litt økonomisk.


Når det gjelder økonomien, så har det siden januar/februar i år hvert litt trangt og ganske akkurat. Det har både med det at vi nok ligger akkurat på grensen av hva vi må ha, pluss at euroen er litt sterkere enn den var i fjor og det gjør seg jo utslag i hva vi har å rutte med. Vi må nok enten prøve å få på plass litt mer støtte, eller jobbe litt ved siden for å ha det litt tryggere. Vi setter pris på all forbønn og råd på dette området. Vi er også åpne for å ta på oss nettbaserte deltidsjobber fra Norge dersom det skulle være noe som er mulig å gjennomføre. Vi legger alt hos Herren, og han har vært trofast frem til i dagog det vil han også være fremover.Av andre ting kan vi nevne at det er mulig vi kommer til å reise en tur til Brasil i desember. Det er kun mulig fordi Saras familie gir oss reisen som en gave, og det er nå 6 år siden sist vi var og besøktefamilien hennes der nede. Det er per i dag ingen restriksjoner å reise til eller fra Brasil, og vi vil gjerne bruke denne muligheten da vi ikke vet når neste gang blir.


Vi savner dere veldig alle, og gleder oss til neste gang vi kan sees og klemmes igjen. Vi er ved godt mot, og minnes hver dag om et av Bibelens mest brukte ord: «Frykt ikke!» Han er med oss, og da har vi det godt. Vi har også minnet hverandre på Salme 103: «Min sjel lov Herren, og glem ikke alle hans velgjerninger». Vi lever i nuet, og søker Ham i dag, samtidig som det er så godt å minnes alt det Herren allerede har gjort, hvor god Han er.


Masse sosialt distanserte, men varme og gode klemmer fra familien Tande.


 

Torbjørn: 481 83 031 / +351 938 393 227 / tobytande@gmail.com

Sara: +351 934 711 024 / sarabtande@gmail.com

VIPPS: 48183031 | Konto: 8150.13.54597

Comments


bottom of page