top of page

November nyhetsbrev fra Portugal

Her er nyhetsbrevet fra Sara og Torbjørn Tande for november.Når vi nå har flyttet ikke bare til en ny by, men et helt nytt land, og i tillegg starter noe helt fra bunn av, det vil si at vi ikke først og fremst går inn i noe eksisterende arbeid i en allerede etablert organisasjon eller kirke, så blir det jo naturligvis slik at en tenker mye på «hva skal vi gjøre»? Og selv om disse tankene surrer rundt i hodet vårt, velger vi først og fremst å fokusere på et annet spørsmål som jeg tror er viktigere både for oss og for alle dere der hjemme – «hvem skal vi være»? I vår vestlige kultur der alt settes i systemer, programmer og oppgaver som skal utføres er det lett å tenke at hva vi gjør er det viktige, men vi tror at hva vi gjør ikke spiller så stor rolle som hvordan vi gjør det. Vi tror derfor at alt vi gjør kan være vår misjonstjeneste, og fokuset vårt er å leve livet med Kristus boende i oss og synlig for andre, uansett hvor vi er og hva vi gjør.

Torbjørn er over middels glad i å løpe, og har blitt med i en lokal løpegruppe. Det er en stor gjeng som samles ukentlig, her blir jeg kjent med mennesker som jeg aldri hadde truffet andre steder, får lov til å bygge relasjoner og ta med meg Jesus på løpetur med mennesker som ikke kjenner han fra før. Vi har også hatt en omvisning på et barnehjem/beredskapshjem i Faro og vil skrive oss på listen for å være med som frivillige der, så får vi se hvilke muligheter som åpner seg for å elske og hjelpe mennesker der, med Jesus i oss.


Mil etter mil...

Vi sparer til en bil...

Vi vil benytte anledningen til å takke alle som har gitt en gave til oss for at vi skal kunne kjøpe oss en bil her nede. Vi håper å kunne skaffe oss et kjøretøy om ikke altfor lenge, og er veldig takknemlige for alle bidrag til det. Vi er heldige som har skolen til Johan i gåavstand, og det er ikke lengre enn en kilometer ned til nærmeste matbutikk, så mye får vi til til fots. Samtidig er det litt lengre avstand til noen av skolene vi er inne på ukentlig, og med en bil er det store muligheter for å komme inn på enda flere skoler både i og utenfor byen vi bor i. Kevin og Michaella har vært utrolig flinke til å gå mye uten å klage, men det er klart at det blir begrenset med turer til lekeplassen når de må gå 5 km for å komme frem og tilbake. Vi har jo også et ønske om å bygge relasjoner og nå mennesker i tettstedene som ikke har noen menigheter, men med veldig begrenset offentlig transport til disse stedene er det også noe som vi ser bare blir mulig når vi får oss en bil.

Vi ser etter en familiebil, ikke noe ny luksus, men samtidig en bil som ikke må innom mekanikeren ukentlig. Bil i Portugal koster cirka det samme som hjemme i Norge. Vær gjerne med å be om at dette skal ordne seg. Vi har ikke satt et spesifikt tall på hva vi trenger, da vi heller vil se hva vi klarer å samle inn/spare i løpet av høsten også kjøper vi det vi måtte ha råd til ut i fra det. Vi ønsker å gjøre det slik, da vår økonomi ikke tillater et billån i tillegg til de faste utgiftene. Takk for forbønn og alle bidrag.


Skolene

Da vi ennå ikke har funnet barnehageplasser til Kevin og Michaella i gåavstand, så har Sara begynt med litt hjemmeskole og aktiviteter for de. De ser ut til å like det veldig godt, og skriver, farger og deltar med stor iver. Vi ser også at de snakker mer og mer portugisisk med tiden.

Ellers så tilbringer vi en del tid i den offentlige skolen. I Portugal har alle skoler et valgfag som heter «Religion og Moral» og stort sett så har undervisningen vært katolsk, men portugisisk lov gir rom for evangelisk undervisning ogå, så langt det er lærere og elever som ønsker det. Vi har blitt godkjent som lærere og er derfor i gang på 4 skoler her i byen. Det er en undervisningsplan som vi kan følge, men som lederen vår sier så er hovedfokuset å forkynne evangeliet for barna på skolene. Vi har alt fra små grupper på 3-4 barn, til store grupper på over 30 barn/ungdommer. Vi har holdt på med dette i noen uker nå, og begynner å bygge relasjoner med barna, og ber om Guds ledelse i dette slik at vi kan være med å gi Jesus til den kommende generasjonen i Portugal. Vær gjerne med å be for dette arbeidet, at det skal lykkes og at vi skal kunne reflektere Jesus for barn og unge på skolene her nede.


Med ønske om Guds rike velsignelse.. Sara, Torbjørn, Johan Diego, Michaella og Kevin


Comments


bottom of page