top of page

Nyhetsbrev fra Portugal - April 21


Hei igjen kjære venner, håper det står bra til med dere alle der hjemme i Norge. Vi har det godt og er raske og friske alle mann (og damer). Våren er her og sommeren nærmer seg, det betyr litt over 20 grader og sol stort sett hver eneste dag her.


Nå er det jo sånn at vi har noen faste aktiviteter gående og det er ikke alltid veldig mye nytt, men mer av det samme ...men denne gangen kan vi jo også skrive om noe nytt som skjer, og hvor vi har sett Gud være med oss.


Vi skal flytte...

Nå har vi bodd snart to år i Portugal og det siste året i sjette etasje i blokka her i Faro, og selv om vi trives her så er både blokkliv i pandemi og størrelsen på husleien ikke akkurat tipp topp. Så vi begynte på slutten av fjoråret å be om at Gud måtte hjelpe oss å finne et hus med hage som barna kunne leke i, og gjerne noe litt rimeligere. Det er egentlig en utfordrende bønn, for det er så å si umulig å finne her nede. Men for noen uker siden ringte en god venn i Ungdom i Oppdrag oss og sa de visste om et hus, med hage, nyoppusset og til en god pris. Vi dro for å se på huset og det var jo midt i blinken for oss. Alt på en flate, 3 soverom og hage for barna å løpe rundt og leke i. I tillegg var husleien 275 euro rimeligere enn det vi betaler nå. Dette var jo ikke noe å lure på ...Den eneste utfordringen var jo oppsigelsestiden der vi er nå, som var på 4 måneder og at eieren av huset ville leie ut fra nå av. Vi tenkte jo at 2 husleier hver måned i 4 måneder klarer vi ikke, men vi la det i Guds hender og tok kontakt med eier av leiligheten vi bor i nå. Hun forstod situasjonen og sa vi kunne gjør april til siste måned –dermed flytter vi i løpet av noen uker.


Vi flytter ca.3 mil vestover til Ferreiras, et lite tettsted rett på utsiden av litt merkjente Albufeira. Vi kjenner flere venner som bor på samme sted, alle med tilknytning til Ungdom i Oppdrag. Det er også en liten menighet i byen hvor Torbjørn allerede har vært og prekt ved et par anledninger og pastor Alex har allerede ønsket oss velkommen. Vi gleder oss over dette og tror det er en Guds ledelse i dette, spesielt da vi har blitt mer og mer involvert i prosjekter sammen med Ungdom i Oppdrag og vil nok være mer og mer med dem fremover. Samtidig flytter vi ikke så langt, slik at vi fortsatt kan være med på de tingene vi har vært involvert i frem til nå.


Vi var en tur nå og vasket litt i det nye huset slik at vi kan begynne å flytte på ting etter hvert. Vi har det meste som vi trenger å ta med oss, men må anskaffe oss noen få ting. Vi vil prøve å kjøpe et nytt kjøleskap, da det som er i huset er både lite og gammelt. Vi vil også trenge en kommode til hvert soverom og muligens en elektrisk stekeovn til å ha på kjøkkenbenken da det kun er koketopp der. Ellers så har vi alt vi trenger fra før.Om noen ønske å hjelpe til med noe av dette er det bare å ta kontakt.


Ellers så fikk vi være med på digitalt bønnemøte via Pinsemisjonen forrige uke og vi ble spurt om å dele litt fra arbeidet her nede, det var veldig ålreit. Sammen med Ungdom i Oppdrag starter et to måneders nettbasert bibelstudie nå til uka, og vi forbereder oss for å ta imotet sommerteam i slutten av juli. Dette er jo noe usikkert grunnet situasjonen i verden, men enn så lenge så gjør hvert fallvi det forberedelser som trengs her, så får vi se om det kommer noen eller ikke.


Vi ber for dere der hjemme også, at Gud må bevare både helse og hjerte. La oss alle dra nær til Ham og finne styrke, trøstog håp for både disse dager og dagene som kommer. Selv midt i en pandemi er det mye å takke for.


Vi takker spesielt for dere alle gode venner, for forbønn, støtte og oppmuntrende ord. Vi takker også for hvordan Gud har hjulpet oss med å finne dette huset,for alle praktiske ting rundt det, for venner og muligheter her nede. Også ber vi om at det skal bli mulig for oss å treffe dere alle der hjemme snart.


Vi avslutter med noen vers fra Salme 103

  1. Min sjel, lov Herren! Ja, alt som i meg er, skal love hans hellige navn.

  2. Min sjel, lov Herren, glem ikke alle hans velgjerninger!

  3. Han tilgir all din skyld og leger all din sykdom.

  4. Han frir ditt liv fra graven og kroner deg med godhet og miskunn.

  5. Han fyller dittliv med det som godt er, og gjør deg ung igjen som ørnen.

  6. Herren griper inn og frelser, lar alle undertrykte få sin rett.

Hjertelig hilsen Sara, Torbjørn, Johan Diego, Michaella og Kevin Tande


 

Telefon/Vipps: 48183031 - Konto: 8150.13.54597

Comments


bottom of page