misjon

Moldova

Venezuela

Argentina

Portugal

moldova

Landet Moldova

Landet ligger mellom Ukraina og Romania og har en befolkning på ca 4 mill. 700 000 bor i hovedstaden Chisinau. Moldova er i størrelse det dobbelte av Telemark fylke ( 33 000 km² ). Landet har 98 % Ortodokse kristne, 1,5 % Jøder og 0,5% på resterende religioner deriblant Pinsevenner, Katolikker og Jehovas Vitner. Så her er en stor jobb å gjøre evangeleringsmessig. Moldova er det fattigste landet i Europa. Nesten ingen har innlagt vann eller strøm. Ca 1 million mennesker deriblant mange unge mennesker har flyktet fra landet siste to årene

moldova.png

Misjon

Betania Stathelle er engasjert som kontaktmenighet for hjelpearbeid for prosjekter i Moldova. Arbeidet er gjennom Pinsemisjon ( PYM ) ved Landutvalget Moldova ( LU-Moldova ). Alt er frivillig arbeid hvor alt av gaver går 100% til de fattige. Knut Hafsund, Betania Stathelle har vært ledere for prosjektarbeidene i Moldova siden 2013. Vi har hovedfokus på nord i landet hvor nøden er størst. Vi reiser rundt (1–2 ganger pr. år) i landsbyer med minibuss og besøker barnehjem, gamlehjem, fattige familier, fengsler og menigheter vi samarbeider med. Utdeling av mat. klær, medisiner, sykehusopphold og andre hjelpemidler. Det blir også evangelisering med utdeling av bibler og annen kristen litteratur. Ber om forbønn for arbeidet og landet Moldova

Turer

LU-Moldova har teamturer til Moldova 1 – 2 ganger pr. år. Bilder av turer kan sees på facebook: Moldovahjelpen og Se film fra tur høsten 2017 (ca 7 min). Det er mulighet for alle å bli med på tur. Legg spørsmålet i Herrens hender og se om du skal være med på tur.

 

Kontakt

Knut Hafsund, Skolemesteren 10,3961 Stathelle, tlf. 40402729, eller mail: knut@hyttevaktmestern.no

Gave

Ønsker du å gi gave, kan du gjøre dette på giro eller Vipps. Innkommende midler går 100% til de fattige.

Tusen takk for gaver og forbønn.

Konto: 2601.16.58112

Vipps-nummer: 507306

 

Venezuela

Betania Stathelle driver nå misjon i Venezuela. Vi begynte i februar 2019, og der er det mye som skjer! Idag har vi en menighet der nede som heter Betania Venezuela hvor Jonny Malaver og kona Emilie Malaver er pastorer.

Mennesker i Vennezuela
Mennesker i Vennezuela

press to zoom
Mennesker i Vennezuela
Mennesker i Vennezuela

press to zoom
Mennesker i Vennezuela
Mennesker i Vennezuela

press to zoom
Mennesker i Vennezuela
Mennesker i Vennezuela

press to zoom
1/7
Kart over Venezuela
Bilde av pastor parret

Hold deg oppdatert på deres Facebook side.

 

Argentina

Argentina | Cachi, Salta

 

Miguel og Angelica Millares er pastorpar i menigheten i Cachi. De har tre små barn, og bor i byen Cachi.  Fjellandsbyen Cachi ligger i Andesfjellene i provinsen Salta (se kart). Misjonsarbeidet ble startet av Else Palma Øgaard (tidl. Johannesen) i samarbeid med de nasjonale medarbeiderne Tito og Martha Rosotto.


Miguel og Angelica Millares har ansvar for menigheten Betania Cachi. Den ble grunnlagt i 2001. Menigheten har et aktivt barnearbeid med søndagsskole både i Cachi og i kommunelokalet i nabobygda Payogosta. Ekteparet Millares har fått en fin inngang blant lokalbefolkningen og god kontakt med de lokale myndighetene. Med støtte fra PYM´s Barnehjelp gjør de en fin innsats for sykehusets barneavdeling og fattige i området.

Kart over Argentina
 

portugal