top of page

Juni Nyhetsbrev fra PortugalIkke lenge etter at vi kom til Portugal begynte vi med ukentlige samlinger hjemme hos oss, det var stort sett et annet ektepar og oss. Etter noen uker sammen kom arbeidskollegaen til Sofia på en samling og siden det har Sandra og datteren hennes Michaella vært faste deltagere og gode venner. De har vist en ekte hunger og nysgjerrighet på alt dette med troen på Jesus og det daglige livet med han. Det har vært mange gode samtaler, bønn for og med hverandre og det var derfor med stor glede vi mottok meldingen om at Sandra ville la seg døpe, fast bestemt på å følge Jesus.

Det var en flott mandags ettermiddag på stranda i Faro, sola skinte og vannet var stille og med god temperatur. Sandras kommende ektemann som også har blitt en god venn og var tilstede, sammen med pastoren sin fra Alentejo. Det ble en flott markering med dåp og bønn på stranda før vi dro hjem til dem på middag.


Det er så gøy å høre fra dem om hvordan de kanskje ikke hadde sett for seg å dra på en ordinær gudstjeneste men har funnet Jesus og opplever det ekte fra hjertet i fellesskapet og vennskapet i hjemmet. Vi gleder oss over bestemmelsen om å følge Jesus og til å gå på denne veien videre sammen. Be gjerne for familien.VERDENS VAKRESTE TEMPEL...

ET BYGG AV LEVENDE STEINER

Når vi hører ordene kirke og tempel går tankene fort til flotte og utsmykkede bygningerfra gammel tid av som i dag blir nesten som museumer eller historiske monumenter å regne. Det kan også hende vi ser for oss de mer moderne kirkebygningene med store scener, lys og skjermer i alle retninger. Dette er vi vant til, og å se for oss kirken som noe annet kan være både utfordrene og kanskje til og med provoserende


Jeg kan forstå at det må ha vært veldig vanskelig for fariseerne og de skriftlærde på Jesu tid, da modellen de alltid har hatt om et fjell, telt eller tempel på et spesifikt geografisk sted hvor kun noen helt spesielle hadde tilgang plutselig ikke lenger er relevant. Her kommer Jesus og ofrer seg selv en gang for ALLE, og Gud sender sin Hellige Ånd slik at tempelet nå er bygget av LEVENDE STEINER (mennesker). Jeg bare tenker at det er et ganske stort skifte og sikkert ikke lett å forholde seg til, sikkert derfor de forfulgte denne nye kirken og heller ville holde på det «gode gamle».


Dette har vi jo hørt utallige ganger og er neppe noe nytt for de fleste av oss, og vi vil nok også bekjenne denne nye modellen som vår. Likevel er det vel sånn at det vi praktiserer nok viser hva vår teologi egentlig er og ikke nødvendigvis det vi sier eller skriver ned på et papir. Jeg utfordrer megselv daglig på dette – klarer jeg å leve og praktisere min tro slik at det er menneskene som virkelig er kirken, tempelet, menigheten?


Viser jeg respekt, nidkjærhet og et ønske om å bevare, beskytte og «pusse opp» verdens vakreste tempel – min neste? Det er noe vakkert med denne nye modellen, noe ustoppelige. Jeg utfordrer oss alle til å stoppe opp litt og prøve å tenke på sidemannen som kirken, som Guds bolig. Spesielt i disse coronatider kan det være godt å se at kirken slik Gud har tenkt det, slett ikke står svakere, tvert i mot sterkere enn noen gang. Derfor er vi stolte over å kunne vise dere vår kirke på bildet over – verdens vakreste tempel bygget av levende steiner skapt i Guds bilde.LITT AV HVERT

Ellers har vi den siste måneden fått lov til å feire at Kevin har blitt 4 år. Det ble to feiringer, en hjemme og en på stranda, begge ganger med gode og nye venner Gud har gitt oss her nede. En fornøyd gutt på «quatro»


I disse coronatider har vi likevel fått brukt en del tid med 3 familier som Gud har lagt på hjertet vårt. Det er spennende og utfordrende å få lov til å dele de gode nyhetene om Jesus med vennskap og hverdagsliv som prekestol. Vi ber om at Gud skal være synlig gjennom oss og dra dem nær til seg – vær gjerne med å be.

Ellers takker vi Gud for hans trofasthet og at vi alle er ved god helse og har mat på bordet hver dag. Det har vært litt annerledes tider med valutakurser som varierer mye, husleien er jo denne samme i Euro men var plutselig en måned 1500 kr høyere enn forrige pga valutaen. Men i alt er Gud vår forsørger og vi er takknemlige. Ønsker du å være med å støtte arbeidet, ta kontakt eller se info under

Med ønske om Guds rike velsignelse.. Sara, Torbjørn, Johan Diego, Michaella og Kevin


Telefon: +351 938 393 227

E-post: tobytande@gmail.com

Adresse: Praça de Alfarrobeira n. 1, 6 dto, 8000-502 Faro

Konto: 81501354597

Vipps: 48183031

Comentários


bottom of page